Korte nieuwsitems

Geschreven op 22-11-2020


Het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden heeft vrijdag gemeld dat het eiland Tenerife op het ‘rode verkeerslicht’ zal blijven staan gezien de aanhoudende hoge incidentie van coronavirus op het eiland. De cumulatieve incidentie op Tenerife staat op 133 besmettingen per 100.000 inwoners op 14 dagen en 65,5 per 100.000 inwoners op 7 dagen en blijft daarmee het eiland met de slechtste epidemiologische gegevens.

Candelaria houdt de stranden van Los Guanches en La Viuda gesloten na analyses van het zeewater dat besmet is met de E.Coli-bacterie, terwijl het de aanbeveling heeft gegeven om niet te zwemmen in de rest van de baaien van de gemeente. Het strand van Lima, in Arafo, is ook gesloten.

Twee auto’s kwamen frontaal in botsing in San Miguel de Abona met grote, materiële schade. Wanneer de chauffeurs de wettelijk vastgestelde alcohol- en drugstests moeten uitvoeren, test een 42-jarige vrouw positief en weigert een tweede test te ondergaan. Ze zal worden vervolgd voor het rijden onder invloed en voor het weigeren zich te onderwerpen aan de tweede blaastest.

Een 30-jarige motorrijder is donderdag om het leven gekomen toen hij in Granadilla de Abona (Tenerife) in botsing kwam met een wagen. Het personeel van de hulpdiensten was snel ter plaatse maar kon alleen de dood van de automobilist bevestigen.

In ongeveer 48 klassen op de Canarische Eilanden werden er positieve besmettingen onder de studenten of docenten geregistreerd, zo meldt het ministerie van Onderwijs in een persbericht. Het gaat om 30 positieve leraars van de meer dan 30.000 en 172 positieve studenten van de 324.000 die ingeschreven zijn in de autonome gemeenschap.

De Nationale Politie heeft een 38-jarige man, met eerdere veroordelingen, gearresteerd voor diefstal. De dader ontsnapte even aan het toezicht van één van de medewerkers van een bingohal in Las Palmas de Gran Canaria en heeft toen 600 euro uit de kassa gestolen. De man werd herkend op de bewakingsbeelden en kon worden opgepakt door de politie.

Het ‘Istituto Volcanológico de Canarias (Involcan)’ heeft zaterdagmorgen meer dan 50 kleine aardbevingen gedetecteerd in de buurt van de vulkaan Cumbre Vieja op La Palma. De seismische bewegingen zijn gedetecteerd op een diepte van ongeveer 30 kilometer en vormen geen enkel gevaar of verandering in de activiteit van de Cumbre Vieja-vulkaan op korte en middellange termijn.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).