Dierenasiel ‘Valle Colino’ op Tenerife stopt tijdelijk met adopties

Geschreven op 03-01-2021Het dierenasiel Valle Colino in de gemeente La Laguna op Tenerife heeft de adoptie van puppy's, zowel honden als katten, stopgezet zolang de feestdagen duren. Een beslissing die ze elk jaar nemen om "impulsieve geschenken" te vermijden.

Maar al te vaak is de hond of de kat een leuk eindejaarsgeschenk voor de kinderen maar denken mensen niet na over de verantwoordelijkheid en de gevolgen.

Adriana Naranjo, voorzitster van de ‘Federación Canaria de Asociaciones de Animales y Plantas (Fecapap)’ die het asiel beheert, zegt hierover het volgende. Mensen die een dier willen adopteren, moeten er goed over nadenken, want alle dieren hebben hun behoeften, nemen tijd in beslag of kunnen ziek worden waardoor de tussenkomst van een dierenarts is vereist. De wens om een huisdier te hebben is niet voldoende, maar men moet bereid zijn om de kosten te dragen, ongeveer drie wandelingen per dag te maken met de hond en het dier niet enkel even uitlaten om zijn behoefte te doen.

Naranjo verklaart dat ze meestal de dieren opvolgen die in Valle Colino worden geadopteerd, om er zeker van te zijn dat ze goed behandeld worden. Er zijn buurtbewoners die ons bellen om te waarschuwen dat ze de hele dag een hond alleen op een balkon zien. In die gevallen nemen de arbeiders van het asiel contact op met hun eigenaars en zijn er altijd excuses omdat ze te weinig tijd hebben. Velen denken dat het een object is zonder gevoelens, maar een huisdier hoort een deel te worden van de familie, aldus Naranjo.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).