Verontwaardiging over een groot oudejaarsfeest op straat in Fuerteventura (video)

Geschreven op 03-01-2021


De lokale handel- en restaurantsector alsook de inwoners in Corralejo op Fuerteventura hebben vrijdag hun verontwaardiging geuit over wat er op oudejaarsavond is gebeurd op de Plaza Félix Estévez, waar een menigte een feest hield zonder de veiligheidsmaatregelen te respecteren om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Er werden video’s verspreid op de sociale netwerken en op de beelden zijn enkele tientallen mensen te zien die de komst van 2021 vieren zonder de afstand te respecteren of maskers te dragen. Gezien dit scenario toonden veel inwoners van Fuerteventura hun verontwaardiging met opmerkingen als "waar was de politie?" of “onverantwoord… alles wat we tot nu toe hebben bereikt, wordt tenietgedaan”.

Nadat ze via een telefoontje op de hoogte was gebracht van deze gebeurtenissen, stuurde de lokale politie van La Oliva een patrouille naar de plaats, die minuten later arriveerde maar toen waren de feestvierders al weggevlucht.

De lokale politie tracht nu alle deelnemers aan het feest te identificeren via een video die circuleert op sociale netwerken en met de hulp van getuigenverklaringen.

Over het algemeen hebben de burgers zich voorbeeldig gedragen en de gebeurtenissen op de Plaza Félix Estévez zijn een geïsoleerd geval, zei de burgemeester Pilar González, die de lokale politie heeft bedankt voor al het werk om de openbare orde en de veiligheid van de burger te garanderen.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).