25% minder verdrinkingen op de Canarische Eilanden door de pandemie

Geschreven op 03-01-2021In totaal zijn er op de Canarische Eilanden 43 mensen omgekomen als gevolg van verdrinking tussen januari en december 2020, een cijfer dat 25% lager is dan dat van 2019 toen er 57 verdrinkingsdoden vielen.

Het aantal reddingen daarentegen is met 153% gestegen in vergelijking met het voorgaande jaar. Tussen januari en december werden er 43 mensen gered tegenover 17 in 2019.

De komst van Covid-19 heeft uiteraard veel te maken met de daling van het aantal verdrinkingsdoden. Zo was het tijdens de maanden van opsluiting en de daaropvolgende de-escalatie verboden om naar de stranden of zwembaden te gaan tot de komst van het 'nieuwe normaal'.

Gedurende de maand december stierven er 4 mensen door verdrinking in de wateren van de archipel. De gemiddelde sterfte aan de kusten en aquatische voorzieningen van de Canarische Eilanden bedraagt 4 per maand en in de twee voorgaande jaren was dat 5 per maand, terwijl dat er in 2017 nog gemiddeld 8 per maand waren.

Bovendien vond 90% van de waterongevallen plaats toen er een rode vlag uithing en de toestand van de zee een gevaar voor de zwemmer vormde. Roekeloosheid en onwetendheid zijn nog steeds de twee belangrijkste oorzaken van verdrinking.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).