Het jaar beginnen op de Teide

Geschreven op 02-01-2021Veel inwoners van Tenerife hebben de traditie om op 1 januari naar het Teide Nationaal Park te gaan om het jaar goed in te zetten in nauw contact met de natuur en de zuivere lucht op het eiland.

De pandemie en de beperkingen die op Tenerife van kracht zijn, konden niet verhinderen dat de weinige parkeerplaatsen in Las Cañadas vol stonden met auto's en motorfietsen van mensen die naar het park kwamen om te genieten van een wandeling, om aan sport te doen, of om een hapje te eten in het ‘Restaurante Bamby’ of de ‘cafetería del Parador de Las Cañadas’, die het jaar 2020 afsloot met een bezetting van 100% van de beschikbare kamers.

De Teide-kabelbaan, waar de dag rustig begon, sloot de deuren om 15.00 uur nadat er tussen de 300 en 400 mensen de top van Spanje hadden bezocht.

De motorrijders misten hun gebruikelijke stop in het restaurant El Portillo, dat gisteren gesloten was, maar genoten van het rijden langs de mooiste weg van het eiland, van Icod de los Vinos, Tacoronte en Tegueste naar Ifara. Opmerkelijk was dat er dit jaar meer verkeer was dan op andere jaren.

Roque en zijn partner kwamen uit Santa Cruz de Tenerife, "zoals elk jaar", om de omgeving van El Portillo en de Parador te bezoeken. Ze doen dit al enkele jaren en het is een gezond alternatief "omdat ze niet meer zo laat opblijven als vroeger”.

Onder de bezoekers ook een gemeenteraadslid van La Orotava, Narciso Pérez, die ook al zes jaar de gewoonte heeft om "de eerste koffie van het jaar" te drinken op de berg en te genieten van een wandeling in Las Cañadas. We zijn vroeg opgestaan ​​om hier van onze koffie te genieten. Het is een andere manier om het jaar te beginnen: je geniet van de frisse lucht en het landschap, je ontspant en krijgt de kracht om opnieuw te beginnen, aldus Pérez.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).