Landen de Drie Wijzen toch in het stadion Heliodoro Rodríguez López?

Geschreven op 04-01-2021Sinds het begin van de pandemie en de daaruit voortvloeiende beperkende maatregelen is de de aankomst en de ontvangst van de Drie Koningen in Santa Cruz aangepast. Hoewel het laatste nieuws dat bekend was, meldde dat Hunne Majesteiten uit het Oosten de stad zouden bereiken via de haven, lijkt het er uiteindelijk op dat ze per helikopter zullen landen in het stadion Heliodoro Rodríguez López (voetbalstadion).

Maandagochtend zag men een helikopter laag boven het stadion vliegen en landen zoals elk jaar wordt gedaan als een test voor de komst van de Koningen. Gemeentelijke bronnen bevestigen dat het lijkt alsof er is besloten dat de Drie Wijzen aankomen in het stadion in plaats van in de haven. Het gebeuren zal plaatsvinden achter gesloten deuren zonder publiek maar zal worden uitgezonden op de televisie.

Bovendien wezen dezelfde bronnen erop dat ze in afwachting zijn van de evolutie van de pandemie met betrekking tot nog meer activiteiten, gekoppeld aan de viering van de koningen.

Er wordt aan herinnerd dat de gemeenteraad van Santa Cruz vorige maand bevestigde dat de traditionele parade van de Drie Koningen niet kan doorgaan, maar dat er 'koninklijke wandelingen' door de vijf districten van de stad zouden worden gemaakt zonder tussenstops om menigten te vermijden.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).