Korte nieuwsitems

Geschreven op 04-01-2021Twee boten, waarin in totaal 99 immigranten reisden, kwamen vrijdag aan in het zuiden van Tenerife en werden daarmee de eerste ‘cayucos’ die in het nieuwe jaar op de Canarische Eilanden aankwamen. De eerste boot kwam aan op het strand van La Tejita in Granadilla de Abona en de tweede in Los Cristianos.

Vanaf vandaag mogen gebruikers van elektrische scooters niet meer op trottoirs of voetgangerszones rijden, mogen ze de snelheid van 25 kilometer per uur niet overschrijden en zijn ze verplicht zich te houden aan de verkeersregels die van toepassing zijn op andere voertuigen en kunnen ze bovendien worden onderworpen aan een blaastest.

Het dorp Valverde op El Hierro werd op oudejaarsavond even voor middernacht opgeschrikt door een grote brand die was uitgebroken. De brandweer was gelukkig vrij snel ter plaatse. De brand heeft enkel materiële schade veroorzaakt en er is niemand gewond geraakt.

Een man raakte donderdag ernstig gewond bij een auto ongeval op de TF-28 in de gemeente Candelaria en moest met meerdere, zware verwondingen worden opgenomen in het ziekenhuis.

Bars en restaurants van Santa Cruz de La Palma verwelkomden honderden mensen op hun terrassen op oudejaarsavond. Ondanks de strikte toepassing van de regelgeving en de voortdurende controles door de veiligheidstroepen, verzamelde een groep van meer dan 30 jongeren zich op het strand voor een groepsknuffel, zonder de veiligheidsafstand te respecteren en zonder maskers te dragen.

De Cabildo van El Hierro meldde vrijdag dat er bij de uitbraak van het coronavirus, die het sociaal sanitair centrum Echedo in de gemeente Valverde treft, in totaal 13 mensen positief hebben getest waaronder 11 inwoners en 2 arbeiders.

Zaterdagmorgen vond de lokale politie van Santa Cruz een hond in een garage in de buurt van de Avenida Reyes Católicos. Hij was gedesoriënteerd en na een zoektocht op sociale netwerken vonden de agenten de eigenaar, die sinds 31 december op zoek was naar zijn hond, die waarschijnlijk uit angst voor het vuurwerk was weggelopen.

Een 70-jarige man liep zaterdag ernstige verwondingen op toen hij om 10.30 uur werd aangereden door een auto op de Avenida Alejandro del Castillo in San Fernando de Maspalomas op Gran Canaria.

De Nationale Politie heeft een 28-jarige Poolse man in Adeje (Tenerife) gearresteerd omdat hij een agent had aangevallen die hem verplichtte een mondmaskter op te zetten. Het voorval gebeurde in Avenida de los Pueblos.

De Nationale Politie heeft een 30-jarige man met tal van veroordelingen aangehouden voor ernstige ongehoorzaamheid, diefstal en schending van het verbod om Spanje binnen te komen toen hij werd betrapt bij een diefstal in een huis in Playa del Inglés (Gran Canaria).

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).