2.000 kinderen ontvangen speelgoed

Geschreven op 04-01-2021Nummer 4 wacht om de tas op te halen. Het is de moeder van een 9-jarige jongen, die op de ochtend van Driekoningen zijn geschenken zal ontvangen die Hunne Majesteiten uit het Oosten op zijn naam hebben achtergelaten bij de ngo ‘Sonrisas Canarias’.

Hij is een van de bijna 2.000 minderjarigen tussen de 0 en 11 jaar oud, aan wie de ngo, onder leiding van Luis Febles, op 6 januari speelgoed zal bezorgen. Vorig jaar waren dat er 1.200, dit jaar zullen dat bijna 2.000 kinderen zijn, legt de voorzitter van de ngo uit.

Het is een feit dat het voor vele ouders bijna onmogelijk is om een geschenk voor de kleintjes te kopen als gevolg van de economische crisis wanneer het al moeilijk is om met het beschikbare huishoudbudget het einde van de maand te halen.

Er zijn ngo's zoals Sonrisas Canarias, die de Driekoningen-campagne meer dan een maand geleden begonnen, en overal om donaties vroegen en gelukkig ontvingen. Zaterdag was de eerste dag van de distributie onder de families die zich op de lijst van de organisatie hebben aangemeld om speelgoed te ontvangen.

Marta Prieto is de coördinator van de ngo en heeft haar eerste dag van het jaar besteed aan het voorbereiden van de tassen met speelgoed voor de eerste 79 families, terwijl de rest van de wereld rustig het nieuwe jaar inging.

We leveren het speelgoed af in een zwarte tas zodat niemand weet wat elk gezin krijgt, legt Febles uit, die duidelijk maakt dat het aantal stuks speelgoed afhangt van het aantal minderjarigen dat elk gezin heeft. Maar de  gezinnen krijgen niet alleen speelgoed mee, maar ook kleding.

Ik kom uit Güímar, zegt een vrouw, en ik heb twee zonen. Ik ga speelgoed voor de allerkleinsten ophalen, want met de 430 euro per maand die mijn man momenteel trekt, kunnen we geen geschenken kopen. Een andere vrouw vertelt dat haar man een inkomen heeft van 700 euro waarvan er 400 euro naar de huur gaat. Met de overige 300 euro moeten we eten kopen en de rekeningen betalen. Ik kan daarom geen geschenken kopen voor mijn negenjarige zoon.

Bij Sonrisas Canarias vrezen ze dat als in 2020 de toename van de zorg spectaculair is geweest, het in 2021 nog erger zal zijn. De gegevens van Sonrisas Canarias zijn huiveringwekkend. In 2019 waren er 2.010 gezinnen die door de ngo werden geholpen. In 2020 is dat aantal gestegen tot 2.893 gezinnen.

Vandaag zullen Mari Carmén, Hekate, Raquel, Aglaé en Luis, allemaal vrijwilligers van de ngo, doorgaan met het uitdelen van het speelgoed aan de meer dan 600 gezinnen. En op deze manier zal de ngo op 6 januari een glimlach kunnen toveren op de gezichten van 2.000 kinderen.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).