1,3 miljoen dollar van de ‘Fundación Loro Parque’ voor 53 natuurbeschermingsprojecten

Geschreven op 04-01-2021Op de jaarlijkse bijeenkomst van de adviescommissie van de ‘Fundación Loro Parque’, onlangs gehouden in Puerto de la Cruz, is besloten bijna 1,3 miljoen dollar te besteden aan 53 natuurbeschermingsprojecten, die dit jaar zullen worden uitgevoerd op de vijf continenten.

Met deze toezegging komt het totale bedrag dat de Stichting heeft uitgetrokken voor natuurbehoud op 22,8 miljoen dollar. Dit jaar vallen de projecten die in Europa worden ontwikkeld op, vooral op de Canarische Eilanden en de rest van Macaronesië (Kaapverdië, Madeira en de Azoren), die bijna de helft van het geld zullen ontvangen.

Verder zijn er de projecten gericht op de bedreigde soorten en ecosystemen op het Amerikaanse continent, maar er is ook geld uitgetrokken voor projecten in Afrika, Azië en Australië-Oceanië.  Het gaat om 53 instandhoudings- en onderzoeksprojecten uitgevoerd door 32 ngo's en universiteiten over de hele wereld.

Vanuit ecologisch oogpunt zijn terrestrische soorten en ecosystemen degenen die de meeste hulp zullen ontvangen van de ‘‘Fundación Loro Parque’ met de nadruk op de bescherming van een van de best bewaarde leeuwenpopulaties in heel Afrika en de bescherming van de Filippijnse kaketoe, die ernstig wordt bedreigd.

Wat betreft de inspanningen om mariene soorten en ecosystemen te behouden, wordt er veel geld geschonken aan het project ‘CanBIO’, medegefinancierd door de regering van de Canarische Eilanden, dat in 2019 van start ging. CanBIO is een project dat is ontstaan ​​met als doel het behoud van de mariene ecosystemen. Daartoe bestudeert CanBIO de klimaatverandering in de zee en de verzuring van de oceaan en de effecten daarvan op de mariene biodiversiteit van de Canarische Eilanden en Macaronesië, met name op walvisachtigen, zeeschildpadden, haaien en roggen.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).