Granadilla verdubbelt de steun aan gezinnen in nood

Geschreven op 05-01-2021De Covid-19-pandemie heeft de Sociale Dienst van de gemeenteraad van Granadilla de Abona (Granadilla, San Isidro, El Médano, Los Abrigos) gedwongen om in de loop van de maanden verschillende begrotingswijzigingen door te voeren om de aanzienlijke toename van de sociale noodhulp het hoofd te kunnen bieden, naast het aannemen van nieuw personeel om in te spelen op de werkelijke behoeften van de bevolking.

De schepen, María de la O Gaspar, verklaarde dat de uitgaven aan voedselhulp en het aantal noodlijdende gezinnen in Granadilla het afgelopen jaar verdubbeld zijn ten opzichte van 2019. Ook de speciale steunmaatregelen voor medicijnen, huur van woningen, water en elektriciteit, zijn sterk toegenomen.

Gaspar legde uit dat er in 2020 bijna 700.000 euro werd uitgegeven aan voedselbedeling wat bijna een verdubbeling is van de 400.000 euro in 2019 en dat er met dat geld meer dan 2.000 gezinnen in nood werden geholpen terwijl dat er in 2019 slechts iets meer dan 1.000 waren.

De schepen wees ook op de aanwerving van vier nieuwe maatschappelijk werkers en nog eens zeven mensen voor de thuishulp en benadrukte de goede samenwerking met de gemeentelijke verenigingen en de ngo's.

Voor het nieuwe jaar kondigde Gaspar aan dat er meer dan een miljoen euro wordt toegewezen, alleen al voor sociale noodhulp, ter ondersteuning van de meest kwetsbare gezinnen in Granadilla die het zwaarst zijn getroffen door deze economische en sociale crisis.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).