Korte nieuwsitems

Geschreven op 05-01-2021De eilanden El Hierro, Tenerife en Fuerteventura hebben zondag meer dan 150 immigranten zien toekomen in drie boten. Het zijn de eerste migratiebewegingen van deze aard in 2021.

Schandaal in Zweden vanwege de reis van Dan Eliasson, manager in Zweden van de pandemie, naar Gran Canaria nadat hij zijn burgers had gevraagd "reizen te vermijden" om de delicate situatie aan te pakken die het land doormaakt als gevolg van het coronavirus. Eliasson probeerde zich te verontschuldigen en zinspeelde op zijn 'gezinssituatie' omdat zijn dochter op het eiland woont.

De Nationale Politie en de Lokale Politie van Santa Lucía de Tirajana (Gran Canaria) hebben in Vecindario twee mannen van 34 en 36 jaar en twee vrouwen van 36 en 57 jaar gearresteerd voor drugshandel. Zo verkochten ze in een huis in de Calle Taganana verdovende middelen aan de mensen die daar langskwamen.

Het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden heeft een sanctiedossier geopend tegen twee mensen die de verplichte quarantaine op La Palma hebben  genegeerd nadat ze nauwe contacten hadden gehad met een persoon die positief had getest op het virus. Alsof dat nog niet genoeg was, was het resultaat van de test die zondagochtend bij beiden werd gedaan positief.

Een 43-jarige man, die vrij zwaar gekwetst geraakte aan een van zijn benen, is door de brandweer kunnen worden bevrijd uit een moeilijk toegankelijk gebied aan de kust van La Gomera in de gemeente Valle Gran Rey.

Een 21-jarige vrouw, zonder eerdere pathologieën, is gestorven ten gevolge van Covid-19. Volgens de gegevens van het ministerie is dit de tweede persoon onder de 29 jaar die hierdoor overleden is op de Canarische Eilanden.

De Nationale Politie heeft een 25-jarige man gearresteerd wegens verzet tegen de agenten die naar een hotel in Playa del Inglés (Gran Canaria) gingen nadat een bewaker waarschuwde voor een ruzie tussen verschillende mensen die in het complex verbleven.

Agenten van de Nationale Politie slaagden erin het leven te redden van een 83-jarige vrouw die stikte tijdens het eten in Las Palmas de Gran Canaria door snel de heimlichgreep uit te voeren. Ondertussen pastte een op rust zijnde arts hartmassage toe totdat er een ambulance arriveerde die haar naar een nabijgelegen ziekenhuis bracht.

Een 18-jarige man werd gearresteerd nadat hij zondagmiddag lokale politieagenten in Los Realejos had geslagen en getrapt omdat het naar zijn mening te lang duurde voordat de ambulance arriveerde voor zijn vriendin die medische hulp nodig had. Eén van de agenten liep hierdoor een enkelbreuk op.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).