Het aantal daklozen groeit in Santa Cruz en La Laguna

Geschreven op 06-01-2021


De steden La Laguna en Santa Cruz de Tenerife hebben de regering van Cabildo en de Canarische Eilanden formeel verzocht om een ​​vergadering te beleggen om de toename van de dakloosheid in het grootstedelijk gebied aan te pakken en de nodige maatregelen te nemen.

In een verklaring wezen ze erop dat daklozen uit alle delen van Tenerife de neiging hebben om naar deze steden te verhuizen om gebruik te kunnen maken van de voorziene accommodaties. En hoewel er nog nieuwe opvangplaatsen worden geopend, is het nog steeds onvoldoende om aan de vraag te kunnen voldoen en is er nog steeds een capaciteitstekort in beide steden.

Gezien het risico dat het aantal daklozen snel toeneemt als gevolg van de sociaal-economische crisis, vragen ze om zo vlug mogelijk alle opties te evalueren waarmee op deze enorm zorgwekkende situatie kan worden gereageerd.

Lees zeker ook dit artikel van de hulporganisatie Happy2help die zich inzet voor de daklozen.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).