Aantal alleenwonende ouderen is met bijna 5.000 toegenomen in slechts 4 jaar tijd

Geschreven op 05-01-2021


Op de Canarische Eilanden is het aantal alleenstaande ouderen sinds 2015 met 8% gestegen. In slechts vier jaar tijd zijn er 4.800 alleenstaande ouderen bijgekomen, waardoor er op de Canarische Eilanden tot 66.300 mensen, ouder dan 65 jaar, alleen in hun huis wonen.

Volgens gegevens van het ‘Instituto Nacional de Estadística (INE)’ was 2019 het jaar met het hoogste aantal eenpersoonshuishoudens op de eilanden, in totaal 202.900, wat neerkomt op 24% van het totale aantal huizen op de Canarische Eilanden (845.700).

Een op de vier woningen heeft maar één bewoner en daar komen er elk jaar meer bij. Gonzalo Rodríguez, directeur van het ‘Instituto Canario de Estadística (Istac)’ zegt dat er verschillende redenen zijn voor dit fenomeen. Maar de belangrijkste is volgens hem de opmerkelijke vergrijzing van de bevolking, aangezien de gezondheidszorg steeds beter wordt waardoor de mensen langer leven.

Het aantal alleenwonende oudere vrouwen (62%) is groter dan het aantal mannen (38%), juist omdat de levensverwachting bij vrouwen hoger ligt. Deze situatie baart sociologen zorgen, die van mening zijn dat in deze sociale sector de armoede groot is. Het zijn immers bijna allemaal vrouwen, die als gevolg van de ongelijkheid in het verleden, niet werkten. Om deze reden zijn hun pensioenen veel te laag en leven ze veelal in armoede.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).