Korte nieuwsitems

Geschreven op 05-01-2021


Een immigrant, wiens identiteit niet bekendgemaakt is, is gewond geraakt nadat hij van het balkon van een hotel in Arguineguín (Gran Canaria) is gevallen. Hoe het ongeluk is kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk. Hij werd met verwondingen aan beide armen en in zijn gezicht overgebracht naar het ziekenhuis.

De bewoners van de Calle Buenaventura Bonnet in Cruz del Señor (Santa Cruz) werden maandag opnieuw verrast door een brand die was ontstaan in de afvalcontainers die dicht bij hun huizen staan, iets wat al meerdere keren is gebeurd. De politie heeft een ondezoek ingesteld.

Het levenloze lichaam van een 73-jarige man werd maandag rond 17.40 uur gevonden aan de kust van Taliarte in de gemeente Telde op het eiland Gran Canaria, zo meldde de nooddienst 112. Wandelaars zagen het lichaam in de zee drijven. De Nationale Politie en de Lokale Politie hebben de bijbehorende procedures opgestart en zijn belast met het onderzoek.

Agenten van de Guardia Civil van Granadilla de Abona hebben een 34-jarige man, een inwoner van San Isidro, gearresteerd voor het toebrengen van ernstige schade aan drie geldautomaten van een bankfiliaal. Met een hamer had hij de drie schermen vernield. Het is nog niet duidelijk wat de dader heeft bezield.

Een boot met 44 migranten is maandag onderschept in de wateren ten zuiden van Gran Canaria en overgebracht naar Arguineguín. Eén van de inzittenden moest worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Een 51-jarige politieagent, gestationeerd in Malaga bij de ‘Unidad de Intervención Policial (UIP)’, is overleden aan Covid-19 na zijn terugkeer uit Gran Canaria eind december, waar hij hulp had geboden bij de opvang van immigranten. Hij werd nochtans onderworpen aan een antigeentest die negatief was.

Een maritieme reddingsboot heeft maandag ongeveer 70 immigranten uit de sub-Sahara gered die het eiland probeerden te bereiken met een ruberboot in het zuiden van Fuerteventura, waaronder drie kinderen en een zwangere vrouw. Ze werden overgebracht naar de haven van Gran Tajaral (Fuerteventura).

De lokale politie van Santa Cruz de Tenerife heeft de afgelopen week 214 boetes uitgeschreven, waarvan er 134 plaatsvonden in de eerste drie dagen van 2021. Toen werden er 53 personen beboet voor het niet gebruiken van het masker, wat een opmerkelijke toename betekent in vergelijking met de laatste vier dagen van 2020, waarin de lokale politie 25 sancties oplegde voor het niet dragen van een mondmasker.

Brandweerlieden kwam afgelopen zondag een wandelaar te hulp die een enkelblessure had opgelopen aan de Rode Berg in El Médano. De vrouw werd op een brancard overgebracht naar een verzorgingspost.

Het strand van Las Teresitas is opnieuw het toneel voor de opnames van de film ‘Amor de madre’, een Netflix-productie in Spanje met bekende acteurs zoals Carmen Machi, voor haar rol in Aída of Quim Gutiérrez  in ‘La Niebla y la Doncella’.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).