96 vrouwen vermoord op de Canarische Eilanden sinds 2003

Geschreven op 06-01-2021


De president van de Canarische eilanden, Ángel Víctor Torres, de minister van gelijkheid, Noemí Santana en de directrice van het ‘Instituto Canario de Igualdad (ICI)’, Kika Fumero, waren gisteren aanwezig bij de herdenking van het laatste slachtoffer van gendergeweld.

María Ángeles I.E., 66 jaar, werd vermoord door haar partner op 26 december in de gemeente Gáldar op Gran Canaria. Met deze laatste moord staat de teller van het aantal vrouwen die omgekomen zijn als gevolg van gendergeweld op de Canarische Eilanden sinds 2003 op 96, toen de officiële telling begon.

Tijdens het evenement werd het medeleven van de Canarische regering betuigd aan de familie en vrienden. Er werd ook een manifest voorgelezen met het besluit van de regering om "de teller aan het begin van het jaar niet op nul te zetten en elk van de slachtoffers van seksistisch geweld te blijven vernoemen opdat ze niet onzichtbaar en vergeten zullen worden.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).