Vier doden in een boot met migranten in El Médano

Geschreven op 06-01-2021


Dinsdagmorgen rond 04.35 uur is een boot met 47 sub-Sahara migranten aangekomen op het strand van El Cabezo in El Médano (Granadilla de Abona) waarvan er 3 reeds overleden waren.

De ‘Servicio de Urgencias Canario (SUC)’ en het Rode Kruis waren vlug ter plaatse en probeerde nog een vierde slachtoffer te reanimeren, die een hartstilstand had gekregen op het strand, maar spijtig genoeg tevergeefs.

Onder de 43 overlevenden bevonden zich ook een vrouw en mogelijk 17 minderjarigen. Drie van hen werden overgebracht naar het gezondheidscentrum El Mojón met uitdrogingsverschijnselen.

Volgens gegevens van de ‘Organización Internacional para las Migraciones de la ONU’ zijn de vier overledenen de eerste slachtoffers van de zogenaamde Ruta Canaria in 2021. Opgemerkt moet worden dat in het afgelopen jaar meer dan 600 mensen het leven lieten toen ze probeerden de archipel te bereiken.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).