Volksgezondheid vermoedt dat de Britse variant al op de Canarische Eilanden voorkomt

Geschreven op 06-01-2021


Het ministerie van Volksgezondheid vermoedt dat de Britse variant van het coronavirus mogelijk al in omloop is op de Canarische Eilanden. Hij zou zijn binnengebracht door een vrouw die op La Palma woont en die deze kerst uit het Verenigd Koninkrijk terugkeerde met een negatieve antigeentest. Pas twee dagen later begon ze symptomen te ontwikkelen en testte toen positief.

Toen ze eenmaal op het eiland was aangekomen, besloot de jonge vrouw naar verschillende bijeenkomsten te gaan waardoor op dit moment bekend is dat ze minstens twee andere mensen heeft besmet. En het zijn precies deze twee mensen die zullen worden gedagvaard voor het negeren van de quarantaine, wetende dat ze in nauw contact waren geweest met iemand die positief had getest op Covid-19.

Om er zeker van te zijn dat het om de Britse variant van het virus gaat, moet een meer uitgebreide studie worden uitgevoerd. Deze taak wordt uitgevoerd door het Hospital Universitario Nuestra Señora de La Candelaria om geen extra tijd te verliezen. Tegen het einde van de week worden de resultaten verwacht.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).