De automarkt op de Canarische Eilanden sluit het slechtste jaar ooit af

Geschreven op 07-01-2021


2020 was een rampzalig jaar voor de sector met concessiebedrijven die in een zeer delicate situatie zijn terechtgekomen. 2021 zal niet gemakkelijk zijn. De stijging van de registratiebelasting en het slechte beheer van het RENOVE-plan door de centrale overheid hebben ons in een extreme situatie gebracht, zegt Manuel Sánchez, president van Faconauto Canarias.

In 2020 werden er 30.169 auto's en SUV's verkocht op de Canarische Eilanden, dat is een daling met 48% vergeleken met de 58.527 stuks in 2019.

De toerismecrisis heeft deze sector, die grotendeels afhankelijk is van de verkoop van huurauto's, onderuit gehaald met een daling van 84%.

December heeft de ongebreidelde val, die de sector kent sinds de afkondiging van de alarmtoestand, ietwat kunnen afremmen. Er werden in de laatste maand 4.003 registraties genoteerd. Een heel kleine opleving die waarschijnlijk te wijten is aan de aankondiging van de verhoging van de registratiebelasting in 2021 en het einde van de steunplannen die vorig jaar begonnen zijn.

2020 zal de geschiedenis ingaan als een zwart jaar, waardoor deze sector in een kritieke situatie verkeert, verzekerde Manuel Sánchez na kennis te hebben genomen van de registratiegegevens voor de maand december.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).