Korte nieuwsitems

Geschreven op 07-01-2021


Brandweerlieden zijn dinsdagavond opnieuw naar de wijk Cruz del Señor moeten gaan om een brand te blussen in containers. Het is de afgelopen tijd al minstens zeven keer gebeurd, vertelt een buurtbewoner, maar we zijn alert. Men vermoedt dat de brand telkens wordt aangestoken door een groep minderjarigen.

Salvamento Marítimo heeft dinsdag 3 boten met migranten gered in de buurt van Gran Canaria. De laatste kwam toe met 27 inzittenden waaronder drie vrouwen en een minderjarige, allemaal Noord-Afrikanen.

Een vrouw en twee mannen hebben een rookvergiftiging opgelopen bij een brand in een cafetaria in de Calle Santo Domingo in de gemeente Güímar, bevestigde de nooddienst 112. Een van de mannen moest naar het ziekenhuis worden overgebracht. De andere twee getroffenen hadden mildere symptomen en werden ter plaatse behandeld.

Agenten van de Guardia Civil van Icod de Los Vinos hebben in samenwerking met de lokale politie van San Juan de la Rambla en in het kader van de 'Operación Blanco’ een inwoner van de wijk San José gearresteerd voor drugshandel en illegaal wapenbezit.

Het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden verklaarde dat het voor 90% zeker is dat de jonge vrouw, die uit Londen arriveerde en een uitbraak van Covid-19 in Los Llanos de Aridane veroorzaakte, drager is van de Engelse stam van het virus, dat als meer besmettelijk wordt beschouwd.

Elite Taxi organiseert een protestkaravaan in Santa Cruz op de 14e en de 15e van deze maand op de Ramblas in de hoofdstad om te protesteren tegen het taxibeleid dat de gemeenteraad de afgelopen maanden heeft gevoerd.

Volgens Televisión Canaria is dinsdagmorgen een immigrant van Maghrebijnse afkomst gevallen van de derde verdieping van een hotel in het zuiden van Gran Canaria toen hij probeerde de gevel te beklimmen om opnieuw toegang te krijgen. Hij werd uit het hotel gezet na een woordenwisseling ten gevolge van een incident. Daarna wilde hij het hotel weer binnenkomen, klom langs de gevel omhoog maar viel van ongeveer 7 meter hoog.

Brandweerlieden uit Las Palmas de Gran Canaria hebben dinsdag een vrouw kunnen redden op het dak van een gebouw in de Calle Galicia in de hoofdstad van Gran Canaria. De vrouw had een ernstig hoofdletsel opgelopen bij een ongeval in huis. Na de interventie, die ongeveer een uur duurde, moest het slachtoffer worden gereanimeerd en werd nadien met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).