San Sebastián de La Gomera opent zijn 'walk of fame'

Geschreven op 07-01-2021


Tegenwoordig heeft San Sebastián de La Gomera zijn 'walk of fame' ter ere van enkele van de grote zeevaarders en ontdekkers die door de geschiedenis heen de haven van de hoofdstad van het eiland zijn gepasseerd.

Het zijn voorlopig zes afbeeldingen die schitteren op de Avenida Marítima en gaan van Christoffel Columbus naar Álvaro de Bazán en Guzmán, een van de beste Spaanse zeevaarders aller tijden.

De burgemeester van San Sebastián de La Gomera, Adasat Reyes, merkt op dat het idee is ontstaan ​​als een manier om te benadrukken dat de gemeente de historische vertrekhaven is geweest voor “grote daden aan het einde van de horizon".

In die zin herinnerde hij eraan dat de haven tussen de 15e en de 17e eeuw "het Cape Canaveral van ontdekkingen” werd vanwege de veiligheidsomstandigheden en de mogelijkheid om een ​​voorraad in te slaan alvorens men naar een nieuwe wereld vertrok.

Naast Christoffel Columbus zijn er ook Juan de la Cosa, Alonso de Ojeda, García Jofre de Loaysa, Álvaro de Bazán en Guzmán, allemaal illustere zeevaarders van hun tijd.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).