Hoteliers eisen directe maatregelen om een ineenstorting te voorkomen

Geschreven op 07-01-2021


De ‘Confederación Española de Hoteles y Alojamientos Turísticos (Cehat)’ heeft opnieuw een pakket directe maatregelen voor de sector geëist, die het voortbestaan ​​ervan garanderen en zo de sluiting van duizenden bedrijven en het verlies van honderdduizenden banen moeten voorkomen.

In een open brief die maandag werd vrijgegeven, herinnerde de organisatie eraan dat de sector haar processen en faciliteiten heeft aangepast aan de maximale veiligheidsmaatregelen, ondanks het feit dat 2020 het 'moeilijkste en meest ongelukkige jaar' van de afgelopen decennia was.

Daarom heeft de organisatie verzocht om een ​​pakket directe maatregelen voor de sector om een ​​spoedig herstel te bewerkstelligen.

Naast directe steun aan de sector eist men dat de ERTE (tijdelijke werkloosheid) wordt verlengd gedurende 2021 alsook de vrijstelling en opschorting van belastingen, naast de verlaging van de vaste kosten zoals elektriciteit en de toepassing van lage of nulrentetarieven voor de ICO-leningen.

Dit alles moet komen bovenop de verlenging van de termijn van het moratorium op de aflossingen van de hypotheekleningen.

De president van Cehat, Jorge Marichal, heeft gevraagd dat het toerisme de behandeling krijgt die het verdient en benadrukt dat ze alleen "essentiële maatregelen eisen om te overleven”.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).