220 kilo cocaïne onderschept in Las Palmas (Gran Canaria)

Geschreven op 08-01-2021De eenheid voor risicoanalyse van Puerto de la Luz en Las Palmas, een gezamenlijk werkteam bestaande uit leden van de Guardia Civil en de Belastingdienst, hebben 220 kilo cocaïne onderschept die verstopt zaten tussen een vracht koffie vanuit Brazilië met bestemming Valencia.

Zoals gemeld door de Guardia Civil, is het toezicht op containers uit Brazilië geïntensiveerd als gevolg van de toename van het aantal cocaïnevangsten dat is ontdekt bij commerciële zendingen vanuit het Zuid-Amerikaanse land met bestemming Spanje.

De criminelen gebruiken hierbij de methode die bekend staat als ‘Rip-Off’ waarbij koffers of rugzakken met cocaïne wordt verborgen in containers die al klaar staan voor export.

Deze 'modus operandi' bemoeilijkt de opsporing ervan voor rechercheurs aangezien criminele organisaties containers met producten kiezen van bedrijven die heel veel maritieme transporten hebben in de havens van herkomst. De verdovende middelen worden vervolgens verstopt tussen de volledig legale koopwaar zonder dat dit argwaan opwekt.

De cocaïne wordt doorgaans terug uit de containers gehaald in de doorvoerhavens zonder medeweten van de exporteur als de importeur.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).