We doen de gevaarlijkste route van Tenerife (video)

Geschreven op 08-01-2021De ‘Fundación Telesforo Bravo Juan Coello’, die op de Canarische eilanden bekend staat om zijn inspanningen voor de bescherming van de natuur en het milieu, hekelde gisteren via hun social media het laatste wapenfeit van enkele oude bekenden.

Het gaat over de ‘Boisset Brothers’, die een YouTube-kanaal hebben dat zich toelegt op het delen van uitdagingen en avonturen, ondanks waarschuwingen van de autoriteiten. En in de laatste video zijn beelden te zien van jonge mensen die naar het ‘Parque Rural de Teno’ zijn getrokken om uiterst gevaarlijke kliffen te beklimmen of tunnels binnen te gaan. We doen de gevaarlijkste route van Tenerife, pochen ze.

De video wekt echter veel verontwaardiging, niet alleen van de ‘Fundación Telesforo Bravo Juan Coello’ maar ook van de mensen, die de broers bestempelen als dwaas en roekeloos. Je wandelt in een beschermd gebied op plaatsen waar de toegang verboden is. Wat jammer dat je voor een paar likes de regels moet overtreden, zo luidt het.

De organisatie van haar kant heeft een klacht ingediend omdat ze zonder toestemming in het park met een drone hebben gevlogen, bovendien zijn ze in verboden zones geweest en hebben ze geprobeerd een deur in te trappen van het ‘Consejo Insular de Aguas’.

De Boisset Brothers hebben meer dan 110.000 YouTube-abonnees en bijna 300.000 volgers op Instagram.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).