Korte nieuwsitems

Geschreven op 08-01-2021De lokale politie van Santa Cruz de Tenerife heeft afgelopen Driekoningennacht 21 mensen beboet voor het overtreden van de avondklok. Hoewel er enige verwarring was over het ingaan van de avondklok, had de regering van de Canarische Eilanden duidelijk gemaakt dat het aanvangsuur hetzelfde was als de andere dagen.

Veel kinderen, vooral in Santa Cruz, bleven ontgoocheld achter omdat de Drie Koningen niet in hun straat zijn gepasseerd zoals was beloofd.  Wegens de gezondheidsmaatregelen moest iedereen thuis blijven en werden de Koningen in auto’s door de stad gevoerd.

In totaal zijn 15 jongeren, waaronder twee minderjarigen, 'betrapt' op collectief sporten zonder het verplichte masker te gebruiken en zonder de interpersoonlijke afstand te respecteren op het voetbalveld van El Draguillo in Barranco Grande (Santa Cruz). Ze werden allemaal beboet.

Correos (de Post) heeft in totaal 656 kilo voedsel geschonken aan de voedselbanken van Las Palmas en Santa Cruz de Tenerife, zo meldt het bedrijf in een persbericht. Concreet heeft Correos in Santa Cruz de Tenerife 332 kilo voedsel afgeleverd dankzij een campagne die van 14 tot 31 december werd gevoerd in de 56 postkantoren.

De Nationale Politie heeft haar aanwezigheid in de provincie Santa Cruz de Tenerife geïntensiveerd om de naleving van de veiligheidsvoorschriften te garanderen en heeft de afgelopen week 440 boetes uitgeschreven voor verschillende overtredingen.

Het parket van het provinciaal gerechtshof van Santa Cruz de Tenerife heeft een procedure geopend om de uitbraak van het coronavirus te onderzoeken in het woonzorgcentrum ‘Santa Rita’ in de gemeente Puerto de la Cruz op Tenerife. Onder de bewoners en arbeiders heeft de uitbraak, die in december begon, meer dan 240 mensen getroffen en tot 31 december zijn er al vier inwoners gestorven ten gevolgde van Covid-19.

Twee boten met 58 migranten zijn woensdagnacht aangekomen op Gran Canaria waaronder 7 vrouwen en een minderjarige. Eerder die dag was er op het strand van Juncalillo in San Bartolomé de Tirajana een boot aangekomen met 30 mannelijke migranten van Maghrebijnse origine.

De Nationale Politie heeft twee mannen van 20 en 34 jaar oud, van wie één met een strafblad, aangehouden voor inbraak, nadat ze misbruik hadden gemaakt van het feit dat een vrouw op vakantie was om haar ​​huis in Las Palmas de Gran Canaria te bezetten. Het was de zoon die de 091 belde om uit te leggen dat twee personen even daarvoor het huis van zijn moeder waren binnengedrongen en het slot op de toegangsdeur hadden veranderd.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).