Tui verwacht een "relatief normale zomer" in 2021

Geschreven op 08-01-2021De president van het Duitse toerismeconsortium TUI, Fritz Joussen, verwacht dit jaar een 'relatief normale zomer' qua reizen, omdat hij gelooft dat het vaccin tegen het coronavirus straks beperkingen overbodig zal maken.

Uit ons marktonderzoek blijkt dat er bij de mensen een grote wens bestaat om te reizen na deze moeilijke tijden. Wanneer het vaccin de risicogroepen voldoende zal beschermen, kunnen de beperkingen drastisch worden verminderd, aldus Joussen.

Het eerste semester zal echter nog steeds moeilijk zijn en 2021 zal een overgangsjaar worden voordat het toerisme zijn niveau van voor de crisis terugkrijgt. Joussen gelooft dat de toeristische reizen sneller zullen groeien dan de reizen om professionele redenen.

Videoconferenties zullen deels professionele verplaatsingen blijven vervangen, maar een vakantiereis kan niet digitaal worden gedaan, zo zei hij.

TUI zal dit jaar echter slechts 80 procent van de reguliere vluchten aanbieden en wil ook de cruises heropstarten met de 16 schepen die het heeft.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).