Lange rijen op de eerste dag van de 'solden' op Tenerife

Geschreven op 09-01-2021 


Donderdag zijn de solden officieel begonnen op de Canarische Eilanden, hoewel winkels al langer kortingen aanbieden. Het belangrijkste beeld donderdag was echter dat van de lange rijen bij de ingang van bijna alle winkels in het centrum van Santa Cruz en in de grote winkelcentra.

Toch zijn handelaren niet erg optimistisch. De secretaris van de ‘Federación de Áreas Urbanas de Canarias (Fauca)’, Abbas Moujir, verzekerde dat de wachtrijen te wijten zijn aan de capaciteitsbeperkingen, die met 30% zijn verminderd als gevolg van de gezondheidsmaatregelen en verduidelijkte dat de mensen kwamen om een omwisseling of terugbetaling te vragen van de geschenken van Driekoningen.

Moujir legde uit dat het waar is dat de eerste dagen van januari een lichte stijging van de verkoop hebben laten optekenen op de Canarische Eilanden, maar dat dit natuurlijk het rampzalige jaar 2020 niet kan goedmaken. We hopen dat dit weekend de mensen massaal op soldenjacht zullen trekken want we vrezen een erg moeilijke periode nadien omdat er geen festiviteiten zullen zijn met carnaval en Pasen. En ik vrees dat vele winkeliers geen andere keus zullen hebben dan te sluiten, aldus Moujor.

Hij gaf aan dat de mensen 30% minder geld hebben uitgegeven omdat ze niet weten wat er gaat gebeuren met de pandemie of met hun werk. En het is logisch, want er zijn meer dan 260.000 werklozen en meer dan 80.000 mensen in de ERTE (tijdelijk werkloos) en het toerisme staat praktisch op nul, dus het is normaal dat de mensen schrik hebben om geld uit te geven en dat de uitgaven worden verminderd.

De algemeen directeur van de Kamer van Koophandel van Santa Cruz de Tenerife, Lola Pérez, legt uit dan veel handelaars zich hebben kunnen handhaven tot Kerstmis met een zeer laag inkomen en met grote verliezen maar nu zullen we moeten zien hoe de consumptie in de volgende maanden verder evolueert. Het worden moeilijke tijden, vandaar de nadruk op de noodzaak van directe steun van de regionale overheid om de vaste kosten te dekken en zoveel mogelijk bedrijven te sparen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).