Schip van Fred Olsen loopt vast in Agaete (Gran Canaria)

Geschreven op 08-01-2021 


De veerboot 'Bentago Express' van de rederij Fred Olsen Express is donderdagavond vastgelopen in Puerto de Las Nieves de Agaete in Las Palmas (Gran Canaria) vanwege de slechte weersomstandigheden.

Op de veerboot, die de route van Las Palmas de Gran Canaria (Agaete) naar Santa Cruz de Tenerife bestrijkt, reisden 59 passagiers en 17 bemanningsleden, die allen ongedeerd bleven.

De boot is gestrand tijdens het aanmeermanoeuvre dat werd bemoeilijkt door de zware weersomstandigheden en de felle zuidwestenwinden. Bovendien is er als gevolg van het incident water kunnen binnendringen in het schip maar zonder verder gevaar. Ondertussen hebben duikers met een camera opnames gemaakt om een beter zicht te krijgen op de schade aan het schip.

Twee maritieme reddingseenheden zijn vanuit Las Palmas de Gran Canaria naar de plaats gekomen om het schip naar het dok te slepen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).