Korte nieuwsitems

Geschreven op 09-01-2021 


Het provinciaal parket van Santa Cruz de Tenerife vraagt ​​om een ​​gevangenisstraf van 15 jaar voor een man die beschuldigd wordt van seksueel misbruik van zijn dochter op Tenerife. Het misbruik vond plaats in het ouderlijk huis in La Laguna toen de minderjarige vijf jaar oud.

De Hogere Sportraad heeft de Koninklijke Spaanse voetbalbond verplicht om onmiddellijk een sportlicentie te verlenen ten gunste van een minderjarige migrant in een voetbalteam in Arafo (Tenerife) omdat dit werd geweigerd.

Agenten van de nationale politie hebben in Adeje een 54-jarige Letse staatsburger aangehouden wiens arrestatie door de Duitse justitie was geëist via een Europees aanhoudings- en overleveringsbevel. De gedetineerde werd gezocht voor computercriminaliteit en als leider van een criminele organisatie.

De Arbeidsinspectie heeft vorig jaar 311 bedrijven op de Archipel betrapt wegens het plegen van overtredingen bij de uitvoering van de dossiers van tijdelijke werkloosheid (ERTE). Het zijn bedrijven die trachtten misbruik te maken van de situatie. Zij zullen alle voordelen moeten terugbetalen bovenop een fikse boete.

Volgens de telling van Europa Press hebben meer dan 700 migranten de Canarische Eilanden per boot bereikt in de eerste zeven dagen van 2021, waarbij ook vijf doden. Op de eerste dag van het jaar kwamen er 99 mensen aan op de archipel en nog eens 157 tijdens het eerste weekend van 2021.

Spanje zal de eerste doses van het vaccin van Moderna in de komende zeven tot tien dagen ontvangen en de voorspelling die gisteren werd gedaan door de minister van Volksgezondheid, Salvador Illa, is dat in de komende zes of zeven weken 600.000 doses zullen toekomen.

De directeur van het Zweedse ‘Agencia de Contingencias Civiles de Suecia (MSB), Dan Eliasson, maakte woensdag zijn ontslag bekend als hoofd van de belangrijkste instantie voor noodpreventie vanwege een controversiële reis naar de Canarische Eilanden. Eliasson vloog vorige maand naar Las Palmas om de vakantie met zijn gezin door te brengen waarbij hij de aanbeveling van de regering negeerde om niet te reizen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).