Vilafor is blij met de zware regenval

Geschreven op 09-01-2021 


Filomena, de storm in het noordwesten van de Canarische Eilanden, zorgde gisteren voor de tweede dag op rij voor veel water in alle gemeenten in het zuiden van Tenerife, van Candelaria tot Santiago del Teide, zoals dat sinds 2012 niet meer was gebeurd, herinnert de burgemeester van Vilaflor, Agustina Beltrán zich.

Tijdens haar ambtsperiode heeft Vilaflor, de hoogst gelegen gemeente van de Canarische Eilanden, een periode van lange droogte moeten doorstaan ​​en heeft het vorig jaar in de herfst en de winter bijna niet geregend.

Ik hoop dat het blijft regenen, maar voorlopig is dit het beste kado dat de Drie Koningen konden meebrengen. Donderdag is er ongeveer 200 liter water per vierkante meter gevallen na de 120 liter die we woensdag hadden, zei de burgemeester.

Zij benadrukte dat er matige windstoten zijn geweest in Vilaflor en dat de aardverschuivingen op de wegen normaal zijn gezien de zeer droge ondergrond, maar er hoefden geen wegen te worden afgesloten, benadrukte ze. In Las Cañadas del Teide zijn er wel windstoten van meer dan 120 kilometer per uur geregistreerd.

Vorige week hebben we reeds een artikel gepubliceerd waarin de burgemeester waarschuwt voor het gevaar van uitsterven van de landbouw in de gemeente als de kwaliteit van het water, dat wordt gebruikt om de wijngaarden en aardappelen te irrigeren, niet verbetert.

Omdat het irrigatiewater erg zout is, wordt de kwaliteit van de gewassen minder, daalt de productie en gaat de bodemkwaliteit achteruit. Omdat het bijna niet regent, lijkt het alsof je in zoute grond zaait, legde de burgemeester uit, die dit probleem omschrijft als één van de grootste in de gemeente omdat veel families hier leven van de landbouw.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).