El Mojón: het 'vaccin' van het Zuiden van Tenerife tegen de economische crisis

Geschreven op 09-01-2021 


De gemeenteraad van Arona heeft al drie bouwvergunningen verleend en is reeds vergevorderd met een reeks basisprojectvergunningen in El Mojón (Los Cristianos), het belangrijkste economische en toeristische project in het zuiden van bijna een miljoen vierkante meter, gelegen tussen het Hospital del Sur en Los Cristianos.

De eerste licenties zijn reeds verleend om twee luxe hotels te bouwen aan ‘Inversiones Marylanza SL, geleid door de president van de hotelvereniging, Jorge Marichal en aan Spring Hoteles. Er wordt vooruitgang geboekt bij de verwerking van nieuwe vergunningen, onder meer aan de supermarktketen Lidl, die binnenkort zal worden goedgekeurd, nadat praktisch alle technische rapporten zijn goedgekeurd.

De toename van investeringen in El Mojón wordt zowel door de overheidsgroep als door de bedrijfssectoren beschreven als 'geweldig nieuws' voor Arona, omdat het de werkgelegenheid en de economie een nieuwe impuls zal geven. En dit op een moment dat hotels worden verkocht en de bouw van toeristische etablissementen in de verschillende gemeenten van de eilanden ligt stil.

Er moet aan worden herinnerd dat de gemeenteraad van Arona van mening is dat er nog niet is voldaan aan de vereisten om de urbanisatie te valideren (werken aan het wegennet, groene zones, verlichting en sanitaire voorzieningen naast andere faciliteiten en diensten), maar de ‘Junta de Compensación’ (die de eigenaars van de gronden vertegenwoordigt) ziet dat niet zo omdat volgens hen de voorgeschreven verstedelijkingswerken zijn voltooid.

Daarom heeft er in de zomer een vergadering plaatsgevonden met de ‘Junta de Compensación’, de investeerders en de gemeenteraad om de ontstane moeilijkheden te verhelpen en zo te voorkomen dat een geschil El Mojón opnieuw blokkeert. Niemand verbergt dat een gerechtelijke procedure zou inhouden dat de situatie "jaren" vastloopt, dus tijdens die bijeenkomst toonden de partijen hun bereidheid om de geschillen op te lossen.

De aankondiging van de voorzitter van de ‘Junta de Compensación del Plan Parcial, Juan Francisco Reverón, om binnenkort een klacht in te dienen tegen de burgemeester van Arona wegens ambtsmisbruik om het algemene wegennet af te wijzen, heeft in brede kring tot verrassing en ongemak geleid.

De secretaris van de raad van bestuur, Miguel Villarroya, algemeen directeur van Spring Hotels, ontkende dat dit zal gebeuren. Villarroya wees erop dat El Mojón meer dan 850 miljoen aan investeringen zal aantrekken. Het mooiste van dit verstedelijkingsproject zijn de voordelen die het met zich meebrengt voor Arona. Alleen al in werkgelegenheidscijfers betekent het het inhuren van meer dan 3.500 werknemers gedurende twee of drie jaar van de bouw van de vestigingen en ongeveer 3.000 banen voor mensen die er kunnen werken als de vestigingen operationeel zijn.

Verder zijn er nog de aanleg van twee parken, recreatie- en sportterreinen en een openbare ruimte voor congressen en tentoonstellingen. In totaal meer dan 150.000 vierkante meter.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).