Sneeuw op de Teide, zware regenval en harde wind

Geschreven op 09-01-2021 


Er lag gisteren een mooi, wit sneeuwdeken op de Teide als gevolg van de passage van de storm Filomena over het eiland, die gedurende twee dagen ook intense regenval en harde wind veroorzaakte.

De eerste sneeuw van het jaar zorgde ervoor dat de toegangen tot de Teide moesten worden afgesloten op de TF-21 (La Orotava) ter hoogte van La Caldera en de TF-24 (La Esperanza) als gevolg van steenval en ijzelvorming op sommige wegen, rapporteerde de Calbildo van Tenerife.

De toegang tot het zuiden van het eiland via Chío (TF-38) is open, maar de regering raadt aan om de Teide niet op te rijden vanwege de slechte weersomstandigheden. Voorlopig heeft de openbare busmaatschappij TITSA ook de diensten naar het Nationaal Park en Punta de Teno, in Buenavista del Norte, stopgezet.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).