7 gemeenten in het Zuiden van Tenerife behouden vastenavond als feestdag

Geschreven op 10-01-2021 


Santa Cruz de Tenerife, de spil van het carnaval op het eiland, heeft alle festiviteiten in 2021 voorlopig opgeschort om veiligheidsredenen. Daarom werd er besloten om vastenavond, de dinsdag voor Aswoensdag en traditioneel het einde van de carnavalsperiode, niet als vrije dag te beschouwen. De inwoners van Santa Cruz zullen dit jaar op dinsdag 16 februari geen vrije dag hebben maar ter vervanging zullen ze vrij zijn op 3 mei, de dag van het kruis, waaraan de stad haar naam dankt.

Ondanks het feit dat er dit jaar geen carnavalsfeesten zijn, heeft bijna de helft van de gemeenteraden van Tenerife besloten om deze dinsdag wel als feestdag te behouden, die in werkelijkheid niets feestelijks zal hebben.

Candelaria, Arafo, Fasnia, Arico, Granadilla de Abona, San Miguel de Abona en Arona behoren tot de 14 gemeenten van Tenerife die 16 februari als vrije dag behouden. In Candelaria was er een vergadering met de onderwijsgemeenschap en zij adviseerden die dag als vrije dag te behouden om de educatieve kalenderplannen niet te verstoren. Het is immers gebruikelijk dat niet alleen die dag, maar de hele week van carnaval er geen lessen zijn.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).