De pandemie verergert de gerechtelijke ineenstorting op de Canarische Eilanden

Geschreven op 09-01-2021 


De pandemie heeft de ineenstorting van de rechtbanken en tribunalen van de autonome gemeenschap verergerd. Het coronavirus heeft geleid tot de opschorting van de procedurele deadlines tijdens de alarmtoestand en heeft ervoor gezorgd dat er meer dan 153.000 zaken op de betreffende gerechtelijke wachtlijst staan.

Volgens gegevens van het ‘Consejo General del Poder Judicial (CGPJ)’ zijn er precies 153.491 hangende zaken op de Canarische Eilanden, dat betekent een toename van bijna 15.000 sinds de komst van Covid-19 op de archipel.

Het ergste is echter niet deze buitengewone toename van het aantal onopgeloste rechtszaken, maar het meer dan te verwachten spervuur ​​van nieuwe rechtszaken in 2021 voor wanbetalingen, ontslagen, uitzettingen uit huizen, faillissementen enz. Met andere woorden, het ergste is dat het geen eenmalig verschijnsel is, maar eerder het begin van een lawine van rechtszaken die het ganse rechtssysteem in een extreme situatie zal duwen zoals tijdens de financiële crisis in 2007.

Met deze situatie in gedachten houden rechters, juristen en advocaten hun adem in, zodat de situatie niet zo verslechtert als in 2010 toen talloze gevallen van wanbetalingen, uitzettingen, faillissementen en ontslagen, als gevolg van de financiële crash van 2007, de rechtbanken overspoelden en er 175.000 zaken op de wachtlijst stonden.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).