De Cabildo bekroont de 6 beste initiatieven voor duurzaam toerisme

Geschreven op 10-01-2021 


De derde editie van de Wedstrijd Duurzaam Toerisme, georganiseerd door de Cabildo, beloont dit jaar zes projecten die zijn ingediend door Bodegas Monje, Whale Wise Eco Tours, el Ayuntamiento de La Orotava, la Casa de los Balcones en de hotels Bahía del Duque en La Pinta.

De prijs als duurzame reactie op de coronaviruspandemie ging naar ‘Picnic Vive Monje’, van Bodegas Monje, een voorstel waarmee je midden tussen de wijngaarden kunt genieten van een smakelijke picknick met lokale producten.

De prijs voor duurzaam toerisme in de natuur ging naar Whale Wise Eco Tours en haar initiatief om op een verantwoorde manier walvissen te spotten, samen met onderzoek en instandhouding van het mariene ecosysteem.

In de categorie duurzame acties bij lokale besturen heeft de jury La Orotava geselecteerd, dat de verblijfsduur van de toerist of bezoeker in de gemeente wil verlengen en de kwaliteit van de ervaring tijdens hun verblijf wil verbeteren. En tegelijkertijd het behoud en de promotie van de Canarische identiteit en de populaire cultuur wil bevorderen.

Binnen de categorie van beste duurzame initiativen in toeristische accommodaties is de prijs toegekend aan twee hotels: Bahía del Duque met zijn strategie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en La Pinta met Ocean Window, een project dat als doel heeft om de bezoekers bewust te maken van de waarde van het mariene ecosysteem van het eiland.

De onderscheiding voor het beste toeristische duurzame initiatief is naar La Casa de los Balcones gegaan uit La Orotava, door verschillende innovatieprojecten die de lokale economie een boost willen geven. Ze doen dit door de promotie en de verkoop van ambachtelijke producten te promoten, strategische allianties aan te gaan met andere bedrijven en het verbruik van nulkilometerproducten te stimuleren.

De prijsuitreiking is gepland voor februari als de beperkingen van Covid-19 dit toelaten. De jury bestond uit vertegenwoordigers van Turismo de Tenerife, het área de Desarrollo Sostenible y Lucha contra el Cambio Climático del Cabildo, Ashotel, de Factoría de la Innovación, de ULL, de Clúster de Turismo y la Asociación de Profesionales y Empresas de Turismo Activo de Canarias.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).