Korte nieuwsitems

Geschreven op 10-01-2021 


Een 42-jarige man raakte gewond bij een gevecht dat vrijdag rond 19.00 uur plaatsvond in de Calle Laurisilva in de gemeente Arona , zoals werd bevestigd door de nooddienst 112. Het slachtoffer werd vrij zwaar verwond aan de onderste ledematen en overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

De Guardia Civil van Lanzarote heeft een jonge toerist aangehouden voor het besturen van een auto onder invloed van alcohol. De man reed om 03.00 ’s nachts zigzaggend over straat.

De Nationale Politie heeft een 39-jarige man gearresteerd voor een misdrijf tegen de volksgezondheid omdat hij verdovende middelen verkocht in een cannabisvereniging in Adeje. Bovendien gebruikten 29 mensen verdovende middelen zonder de hygiënisch-sanitaire maatregelen te respecteren die in de huidige regelgeving zijn vastgelegd.

Als gevolg van de zware regenval kantelde een auto op de autoweg richting Santa Cruz. Dit veroorzaakte ellelange files. Het duurde enkele uren alvorens het verkeer terug normaal was.

De gemeenteraad van Mogán (Gran Canaria) heeft de diefstal veroordeeld van de juwelen in het heiligdom van de Virgen del Carmen in Arguineguín die zondagmorgen plaatsvond. De juwelen hebben een geschatte waarde van tussen de 3.000 en 6.000 euro, waaronder gouden kettingen en ringen.

De Nationale Politie heeft 115 processen-verbaal opgesteld voor verschillende schendingen van de voorschriften die zijn vastgesteld om Covid-19 te bestrijden tijdens het feest van Driekoningen op 5 en 6 januari op Tenerife en La Palma, met als voornaamste de schending van de avondklok door 62 personen.

In totaal hebben 116 jongeren, 65 jongens en 51 meisjes, uit verschillende opvangcentra van de archipel een specifieke opleiding gevolgd met als doel een alomvattend en onmiddellijk antwoord te bieden aan minderjarigen die lijden of hebben geleden aan seksuele uitbuiting.

Hotelinvesteringen zijn in 2020 met 65% gedaald op de Canarische Eilanden als gevolg van de pandemie, van 350 miljoen in 2019 tot bijna 125 miljoen in 2020. Ondanks de drastische bezuinigingen blijven de Canarische Eilanden nationaal op de derde positie staan als meest aantrekkelijke bestemming voor investeerders.

De Nationale Politie heeft een 31-jarige man gearresteerd in Las Palmas de Gran Canaria, met eerdere veroordelingen, voor het stelen van minstens 120 meter koperen kabel van de openbare verlichting.

Minderjarige immigranten probeerden in te breken in boerderijen en huizen in El Salobre in San Bartolomé de Tirajana (Gran Canaria). De bewoners maken zich grote zorgen over deze pogingen om boerderijen en huizen te betreden en voelen zich hulpeloos en verlaten door de overheid.

Aena heeft gemeld dat 35 vluchten op de Canarische Eilanden zijn geannuleerd ten gevolge van het stormweer waarvan 17 naar La Palma, 7 naar El Hierro, 7 naar Tenerife Noord, 3 naar Lanzarote en één naar La Gomera.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).