De landbouw op Tenerife bespaart tienduizenden euro’s door de storm Filomena

Geschreven op 10-01-2021 


De storm Filomena heeft de velden in het zuiden van Tenerife doorweekt. Er viel tot 158 ​​liter water per vierkante meter in de regio van Granadilla en San Miguel, 146 liter per vierkante meter in Vilaflor en 97 liter per vierkante meter in de gemeente Santiago del Teide, volgens de gegevens van de neerslagstations van de Cabildo.

De storing, die de westelijke eilanden van zuid naar noord heeft overgestoken, is zeer goed onthaald door de boeren en de veeboeren in de regio, die zich nauwelijks kunnen herinneren wanneer er nog zoveel water is gevallen in het laatste decennium.

Na de droogte van de afgelopen maanden, is de zware regenval van de afgelopen dagen een zegen voor de velden die de afgelopen jaren te kampen hebben gehad met ernstige droogte die de oogst van de gewassen heeft verpest.

De voorzitster van de ‘Asociación de Agricultores y Ganaderos de Canarias (Asaga)’, Angela Delgado, beschreef de doorgang van de storm als "het beste geschenk van Driekoningen", aangezien het een besparing van "miljoenen euro's" aan water zal betekenen en bovendien de bodems zal "deblokkeren" door hun zoutgehalte te verlagen.

Alle waterreservoirs zijn weer aangevuld en dit betekent een grote besparing voor de wijngaarden die het al een aantal jaren zonder natuurlijke irrigatie moeten doen. Zij wees er ook op dat de regen op een geschikt moment is gekomen voor de aardappeloogst die vooral plaatsvindt tussen december en begin maart.

Filomena heeft het seizoen gered, besluit Delgado, een absolute opsteker voor een sector die het de laatste jaren al erg moeilijk heeft gehad.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).