Walviskalf van één van de meest bedreigde walvissoorten gezocht in de Canarische wateren (video)

Geschreven op 10-01-2021


 


Verschillende wetenschappelijke teams hebben de Canarische burgers om hulp gevraagd bij het vinden van een walviskalf van één van de meest bedreigde walvissoorten ter wereld. Het walviskalf werd op 22 december 2020 helemaal alleen waargenomen in de wateren bij El Hierro en men is bang dat hij het niet zal overleven.

Die dag werd een ‘ballena franca – Zuidkaper’ of een ‘ballena vasca – Noordkaper’ waargenomen in La Restinga, die in de buurt van de haven zwom en zelfs de haven binnenzwom gedurende een paar minuten zodat hij kon worden gefilmd.

Het kalf had een geschatte lengte van 4 meter en de staartvinlobben waren nog niet helemaal stijf wat aangeeft dat het maximum een paar dagen oud was.

Het walviskalf was alleen wat vrij uitzonderlijk is zo kort na de geboorte en men vermoedt dat de moeder is gestorven. Als het kalf alleen is, dan heeft het geen overlevingskans, aangezien het in de eerste levensmaanden afhankelijk is van borstvoeding.

Sindsdien werd het dier niet meer gezien en een boot van de ‘Reserva Marina de Interés Pesquero Punta de La Restinga-Mar de Las Calmas’, evenals onderzoekers van de Universiteit van La Laguna en talrijke vrijwilligers van El Hierro zijn op zoek naar het dier.

Nu vragen de wetenschappelijke teams de medewerking van de burgers om mee uit te kijken naar de walvis in de wateren rond de ganse archipel.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).