Canarische gezondheidswerkers worden vanaf maandag ingeënt

Geschreven op 10-01-2021 


De Canarische Eilanden zijn al klaar om door te gaan naar de volgende fase van het vaccinatieplan tegen het coronavirus. Zo zullen de eerstelijns gezondheidswerkers en zorgverleners het langverwachte vaccin vanaf maandag toegediend krijgen.

De ‘Servicio Canario de la Salud (SCS)’ verwacht dat de vaccinatiefase in de woonzorgcentra op donderdag 14 januari kan worden afgerond. Daarom zal aanstaande maandag worden gestart met de inenting van het Pfizer-vaccin bij het gezondheidspersoneel, zoals is voorzien in de Nationale Vaccinatiestrategie van Spanje.

Om de continuïteit van de vaccinaties te garanderen, leidt de ‘Servicio Canario de la Salud’ sinds december 655 verpleegkundigen op die op de hoogte zijn van de specifieke kenmerken voor de toediening van het vaccin. 545 van hen zijn verantwoordelijk voor de vaccinatie van de eerstelijnszorg, die op hun beurt hun respectievelijke teams in de gezondheidscentra zullen opleiden en de rest van de verpleegkundigen in de gespecialiseerde zorg.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).