La Guancha eert het educatieve en culturele werk van lerares Ángeles Machado

Geschreven op 11-01-2021 


Het Ministerie van Cultuur en Onderwijs van de gemeenteraad van La Guancha werkt aan de voorbereiding van het eeuwfeest naar aanleiding van de komst van de lerares Ángeles Machado (1900-1937) in 1921 in de gemeente. Zij is een sleutelfiguur in de recente geschiedenis van La Guancha. Haar educatieve en sociale werk was fundamenteel voor de culturele en academische ontwikkeling van deze gemeente in het noorden van Tenerife.

Op 5 januari 1921 trad Ángeles Machado aan als lerares aan de nationale school voor meisjes in de gemeente La Guancha. Zij heeft er steeds naar gestreefd om het lezen van boeken te stimuleren onder de studenten van die tijd. Zij trachtte de interesse voor boeken en hun opwindende verhalen op te wekken en heeft gezorgd voor de inhuldiging van de eerste bibliotheek in de school.

Het centrale ‘Plaza Ángeles Machado’, ingehuldigd op 3 januari 1971, herinnert aan de leidende rol die deze lerares speelde tijdens haar verblijf in de gemeente aan het begin van de vorige eeuw. La Guancha was haar tweede thuis tijdens de twaalf jaren van haar professionele carrière, een periode van enorme waarde die de culturele en educatieve verrijking van vele Guancheros en Guancheras mogelijk maakte.

Lorena Socas, gemeenteraadslid in La Guancha, bevestigt dat de acties die worden georganiseerd om de honderdste verjaardag van de komst van Ángeles Machado in de gemeente te vieren, zullen proberen het verhaal van deze dappere vrouw te versterken en levend te houden. Ze was haar tijd vooruit en heeft cultuur en kennis gebracht ten behoeve van vele inwoners van de gemeente, aldus Socas.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).