De Canarische kaas en wijnen, wachtend op... Joe Biden

Geschreven op 11-01-2021 


De democraat Joe Biden zal op 20 januari aantreden als president van de Verenigde Staten. Hij zal dat doen in een land dat zich in een surrealistische en verontrustende episode bevindt van het Donald Trump-tijdperk, met honderden mensen die het Capitool bestormen.

Velen hopen dat het nieuwe tijdperk met Biden en Kamala Harris als vice-president vier jaar van grotere rust zal inluiden zowel binnen als buiten Amerika. Zo wrijft de Europese Unie zich al in de handen met het vooruitzicht dat een van de eerste beslissingen van de nieuwe president zal zijn om de taksen af ​​te schaffen die Trump tal van EU-producten heeft opgelegd om protectionisme aan te moedigen. Onder hen ook de Canarische wijnen en kazen met 25% extra taksen.

Onder het motto America First en met China als belangrijkste handelsvijand werd de EU ook geschaad door deze Republikeinse strategie. Europese landen hebben er echter vertrouwen in dat de democraat dit gespannen scenario op korte termijn zal veranderen. Daarom ademen de Canarische producenten al iets geruster, in afwachting van het verdwijnen van deze belastingen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).