Het regent nooit naar ieders zin

Geschreven op 11-01-2021 


De regenachtige week werd zeer goed ontvangen door de boeren, die nieuwe waterreserves hebben kunnen aanleggen na een jaar waarin het bijna niet heeft geregend. Hiermee kunnen ze dit jaar duizenden euro’s besparen omdat ze geen water hoeven aan te kopen om hun velden te irrigeren.

Maar zoals het gezegde luidt: het regent echter nooit naar ieders zin. Terwijl de boeren de langverwachte regenval vieren, krijgen de horeca-uitbaters het steeds moeilijker om het hoofd boven water te houden.

Vooral op Tenerife hebben ze vanaf 24 december rekening te houden met extra strenge maatregelen, vooral de restaurants die de binnenruimtes niet mogen gebruiken. Er zat dus niets anders op dan de klanten te bedienen op de terrassen.

Maar het weer stond de afgelopen week niet aan hun kant en de week van Driekoningen, waarin de bezetting in de restaurants normaal erg hoog is, viel lettterlijk en figuurlijk in het water. Opnieuw een mokerslag voor de horeca.

In het Noorden van Tenerife zag je zaterdag de obers niet ophouden met het schoonmaken van de tafels tussen de regenbuien door in de hoop dat er toch een klant iets wilde eten, onder een parasol die eigenlijk is bedoeld om zich tegen de zon te beschermen.

Daarom heeft de horecasector een dringend verzoek ingediend voor een meer flexibele behandeling betreffende de capaciteit en het gebruik van de binnenruimtes, evenals extra steunmaatregelen, om op die manier weer wat extra zuurstof te krijgen.

De president van Tenerife, Pedro Martín, heeft hierop reeds gereageerd en zal de regionale regering aanstaande donderdag vragen, tijdens de raad van bestuur, om de maatregelen die worden opgelegd aan de horecasector, te herbekijken en te versoepelen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).