De ambachtelijke kerstbeurs op Tenerife verwelkomde 700 bezoekers

Geschreven op 11-01-2021 


Ongeveer 700 mensen bezochten de ambachtelijke beurs, georganiseerd door de dienst ambachten van de Cabildo de La Palma, die tussen 2 en 7 januari was geopend voor het publiek in het ‘Palacio Salazar’ in de hoofdstad van Tenerife en waar 14 ambachten van het eiland werden voorgesteld.

De minister van Ambachten, Susana Machín, benadrukte dat degenen die de tentoonstelling bezochten, grote belangstelling toonden om meer te weten te komen over de voorgestelde ambachten en dat de verkoop van produkten erg goed is geweest, een ware opsteker voor een zeer zwaar getroffen sector, aldus Machín.

Zoals reeds vermeld, werd deze beurs georganiseerd door de Cabildo van La Palma en niet die van Tenerife, al smeken de ambachtslieden op Tenerife al geruimte tijd om hulp.

De gezondheidscrisis heeft zware gevolgen voor de ambachtelijke sector op het eiland Tenerife. Momenteel zijn er ongeveer 643 mensen geregistreerd met een ambachtskaart van de Cabildo. De situatie van deze mensen is gevarieerd, maar ze hebben allemaal iets gemeen: ze zijn allemaal in de steek gelaten door de overheid.

Sinds het begin van de gezondheidscrisis zijn bijna alle ambachtsbeurzen op het eiland Tenerife opgeschort, zodat de sector zijn werk al bijna een jaar niet rechtstreeks aan het publiek kan verkopen. Maar ze moeten wel maandelijks hun bijdrage als zelfstandige blijven betalen dat tussen de 286,15 euro en 310 euro per maand bedraagt.

Zo zijn er 600 gezinnen op Tenerife overgelaten aan hun lot voor wie ambachtelijk werk de enige bron van inkomsten is.

Bij het begin van de crisis pakte de Cabildo van Tenerife uit met goede voornemens. Zo werden er virtuele bijeenkomsten gehouden met de getroffenen en al hun voorstellen werden verzameld in een werkplan met specifieke hulpmiddelen voor de sector. Maar niets, helemaal niets, werd hiervan uitgevoerd.

In juni 2020 werden er reeds subsidies aangekondigd voor de sector. Maar tot op de dag van vandaag is er nog geen enkele euro uitgebetaald. Met andere woorden, de Cabildo lijkt zich niet veel aan te trekken van de situatie in de ambachtssector.

Het is nochtans de Cabildo die altijd heel luid roept dat de ambachtssector essentieel is voor de culturele ontwikkeling van de Canarische tradities en fundamenteel voor de toeristische en economische impuls van het eiland. In werkelijkheid zijn de ambachten geen vitale of fundamentele sector voor de Cabildo maar een sector die door zijn creatieve en folkloristische imago wordt gebruikt op hun sociale netwerken ter promotie van het eiland, zo zegt hun woordvoerder.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).