51 uur lang geen vluchten tussen de eilanden en Madrid

Geschreven op 12-01-2021Duizenden passagiers die zondag tussen de Canarische Eilanden en Madrid moesten reizen, werden geblokkeerd op de luchthavens van de archipel en Barajas (Madrid) omdat alle vluchten van en naar Madrid moesten worden geannuleerd vanwege de gevolgen die de storm Filomena op het vliegveld van Madrid had veroorzaakt.

Ondanks het feit dat de minister van Transport, José Luis Ábalos, meldde dat Barajas geleidelijk vanaf 17.00 uur zijn activiteiten zou hervatten en veel mensen opnieuw hoopten om toch nog op zondag te kunnen vertrekken, kon uiteindelijk geen enkele van de geplande 42 vluchten doorgaan.

Daardoor zaten duizenden Canariërs de afgelopen 51 uur vast wat tot wanhoop van velen leidde. De luchthaven Barajas schortte immers afgelopen vrijdag al haar activiteiten rond 21.30 uur op, omdat de storm het zicht belemmerde en de verschillende start- en landingsbanen van de luchthaven onbruikbaar maakte. Zaterdag veranderde er niets en alle luchtverkeer lag stil. Zondag echter was er even wat hoop en stonden er 21 vluchten gepland vanuit Barajas naar de Canarische eilanden en omgekeerd.

Maar naargelang de dag vorderde, werden meer vluchten geannuleerd en bleven duizenden passagiers in chaos achter nadat ze de kerstvakantie op het vasteland hadden doorgebracht. De getroffenen hadden geen andere keuze dan in de lange rijen te wachten bij de balies van de luchtvaartmaatschappij om te proberen een oplossing te vinden om te kunnen reizen.

Zo stonden er zondagavond ook lange wachtrijen in de luchthaven Tenerife Noord. Honderden reizigers waren naar de luchthaven gekomen in de hoop te kunnen vertrekken richting Madrid. Daarom heeft AENA via haar sociale netwerken de reizigers aanbevolen om bij de luchtvaartmaatschappijen de status van elke vlucht te controleren alvorens naar de luchthaven te komen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).