Er blijft nog veel te leren over de traditionele, Canarische cultuur

Geschreven op 12-01-2021De gemeenteraad van Buenavista del Norte heeft professor Manuel Lorenzo Perera voorgesteld als kandidaat voor de ‘Premios Canarias 2021’ in de rubriek ‘Historisch Erfgoed’. Hiermee wil de gemeente de aandacht vestigen op het werk dat Lorenzo Perera decennia lang aan de traditionele Canarische cultuur heeft gewijd en beschouwt hem bovendien als een van de grootste geleerden en een onvermoeibare animator van etnografisch onderzoek.

De kerkenraad onderstreept de toewijding van Lorenzo Perera aan de gemeente en het verrichte onderzoek sinds het einde van de jaren zeventig. In al die jaren heeft hij waardevolle getuigenissen voor het culturele erfgoed verzameld en publiceert een deel van de resultaten van zijn werk in een aantal van zijn publicaties, zoals ‘Estampas etnográficas de Teno Alto; Estampas etnográficas del noroeste de Tenerife; Las coplas a la muerte del burro; Los juegos en la hornada de tejas, 2003 en vele andere.

Op 73-jarige leeftijd blijft Manuel Lorenzo Perera, die 20 jaar in Buenavista del Norte heeft gewoond, nog steeds onderzoek doen en schrijven omdat hij van mening is dat er in termen van traditionele cultuur nog veel te doen en te leren is. We moeten onszelf als volk waardig gedragen en we moeten trots zijn op onze tradities, zegt Lorenzo Perera.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).