Een eerste uitbraak van het virus op La Graciosa

Geschreven op 11-01-2021De eerste uitbraak van het coronavirus, die is geregistreerd op het eiland La Graciosa sinds het begin van de pandemie, heeft 3 besmette personen en 47 andere mensen met wie ze nauw contact hebben gehad, in quarantaine gezet, zoals werd bevestigd door het ministerie van Volksgezondheid.

Het kleinste van de Canarische eilanden telt 737 inwoners, volgens de laatste gegevens van het ‘Instituto Nacional de Estadística’, dit betekent dus dat bijna 7% van de bevolking in quarantaine moet.

De drie positieve gevallen werden gediagnosticeerd met een PCR-tests en het is ondertussen duidelijk dat deze mensen zijn besmet bij een familiebijeenkomst.

La Graciosa was een van de gebieden die tijdens de lockdown geen enkel positief geval heeft gehad. Deze zomer werd een geïsoleerde besmetting ontdekt bij een toerist die een paar dagen op het eiland doorbracht, maar tot dusverre was er geen uitbraak onder de bevolking.

De Canarische Eilanden hebben momenteel een cumulatieve incidentie van 133 gevallen per 100.000 inwoners in de afgelopen 14 dagen, het op een na laagste van het land, na Asturië (111), volgens de laatste gegevens die zijn gepubliceerd door het ministerie van Volksgezondheid.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).