Online gokken neemt enorm toe op de Canarische Eilanden

Geschreven op 13-01-2021De gezondheidscrisis heeft een opmerkelijke sociaal-economische impact gegenereerd, die gepaard gaat met een aanzienlijke toename van het aantal mensen dat verslaafd is aan online gokken op de archipel.

Dit verklaart Óscar Lorenzo, projectcoördinator van de ‘Fundación Adsis’ en psycholoog van het ‘centro Aluesa’, een organisatie die gespecialiseerd is in de strijd tegen gedragsverslavingen op de Canarische Eilanden.

Tijdens de opsluiting zijn veel mensen begonnen met online gokken omdat ze niet buiten mochten komen en hun normaal leven niet konden leiden. In ons geval hebben we de vraag naar hulp zien verdrievoudigen, aldus Lorenzo, en het zijn vooral jonge mannen die in de verleiding komen.

Het revalidatiecentrum behandelde in 2019 bijna 200 personen op de Canarische Eilanden voor gokverslaving. De meesten waren ouder dan 45 jaar. In de loop van 2020 is dat aantal echter gestegen tot 600, waarvan 65% jonge mensen zijn, jonger dan 30 jaar.

Volgens Lorenzo zijn de belangrijkste factoren die van invloed zijn geweest het verlies van de werkgelegenheid, de baanonzekerheid en de onzekerheid als gevolg van de uitzendregeling (ERTE).

Mensen zoeken naar een gemakkelijke manier om geld te verdienen en nemen hun toevlucht tot gokspellen zonder zich ervan bewust te zijn dat ze in grote problemen terechtkomen. Er zijn mensen bij die na enkele maanden een schuld hebben opgebouwd die hoger is dan 15.000 euro, waarschuwt de psycholoog.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).