Korte nieuwsitems

Geschreven op 13-01-2021De rechtbank van Santa Cruz heeft een gevangenisstraf van twee jaar uitgesproken voor een man uit Tenerife wegens het verspreiden van kinderporno. De beklaagde erkende de feiten en aanvaardde het vonnis.

De veerboot "Bentago Express" van de rederij Fred Olsen, die is vastgelopen bij de haven van Agaete (Gran Canaria), loopt geen enkel risico om te zinken of om milieuvervuiling te veroorzaken, aldus de woordvoerder van de rederij.

Banco Santander zal in slechts twee maanden tijd 221 kantoren sluiten waarvan 19 op de Canarische Eilanden, volgens de plannen van de bank, die van plan is om voor augustus 1.033 vestigingen in Spanje te sluiten.

Agenten van Agüimes op Gran Canaria hebben een vrouw aangehouden voor diefstal met geweld, intimidatie, mishandeling en opsluiting van een man met wie ze samenwoonde maar geen enkele emotionele band had. De man werd herhaaldelijk door de vrouw aangevallen met een hamer en een mes naast het feit dat hij nauwelijks voedsel en water had gekregen.

De Canarische Eilanden registreren een tekort van 7.574 bedden in openbare woonzorgcentra, volgens de verhouding van 5 op elke 100 65-plussers zoals werd vastgesteld door internationale organisaties. De gegevens uit een rapport van de sociale diensten laten ook zien dat er in heel Spanje meer dan 70.000 bedden ontbreken voor ouderen.

De epidemiologische cijfers van Tenerife gaan stilaan de goede kant uit. De gegevens voor de eerste dagen van januari laten een afname zien van 26% van het aantal nieuwe gevallen dat wekelijks op het eiland wordt gediagnosticeerd, wat het ook mogelijk heeft gemaakt om de cumulatieve incidentie op zeven dagen terurg te brengen tot 66,4 gevallen per 100.000 inwoners, een gemiddelde risico-index.

De haven van Santa Cruz de Tenerife herbergt momenteel in totaal zes cruiseschepen. Dit zijn de Aidamar, Aidaluna, Aidaperla, Aidanova, Mein Schiff Herz en Mein Schiff3. De cruisemaatschappij Aida heeft haar reizen langs de Canarische Eilanden tot eind februari geannuleerd met de bedoeling ze vanaf 6 maart te kunnen hervatten. Deze annulering is te wijten aan de slechte epidemiologische cijfers in Duitsland die een toeristenstop hebben veroorzaakt die naar verwachting in ieder geval tot 31 januari zal duren.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).