Korte nieuwsitems

Geschreven op 14-01-2021Inwoners van Bajamar, Punta del Hidalgo en andere delen van het eiland Tenerife klagen via sociale netwerken over de voortdurende onderbrekingen in de elektriciteitsvoorziening. Afgelopen dinsdag zijn er wel 5 stroomonderbrekingen geweest in de regio van Bajamar. De inwoners hebben geen nieuws gekregen van het energiebedrijf en zeggen dat ze bang zijn voor de beschadiging van hun apparaten.

Het boek ‘El año de la máscara’, geschreven door Carmelo Rivero, directeur van Diario de Avisos, is erg goed ontvangen zoals blijkt uit de meer dan 5.000 downloads in de eerste twee weken. Het werk kan gratis in pdf-formaat worden gedownload op de website: diariodeavisos.com en behandelt in 26 hoofdstukken de strijd om te overleven in het jaar van de wereldziekte.

De vlootdirecteur van Fred Olsen Express, Juan Ignacio Liaño, verklaarde dinsdag dat er 'beperkte hoeveelheden brandstof' in de zee zijn terechtgekomen nadat het schip 'Bentago Express' donderdagavond vast liep in de haven van Las Nieves in Agaete (Gran Canaria). Dat heeft geleid tot een minieme watervervuiling maar het probleem is ondertussen onder controle, aldus Liaño. Het schip is uiteindelijk naar de haven van Las Nieves gesleept.

De uitbraak van het coronavirus op het eiland La Graciosa (737 inwoners) blijft voorlopig beperkt tot de drie eerste gevallen, na kennis te hebben genomen van de resultaten van de PCR-tests die werden afgenomen bij de 47 andere personen die nauw contact met hen hadden gehad.

De lokale politie van Mogán (Gran Canaria) heeft een Maghrebijnse minderjarige immigrant gearresteerd voor ongehoorzaamheid en verzet tegen de politie na een ruzie op maandagavond in een apparement in Puerto Rico waar de minderjarige migranten verblijven.

Een officier van de nationale politie, buiten dienst, heeft een 30-jarige man gearresteerd voor een overval met geweld gepleegd in het centrum van Santa Cruz de Tenerife. Hij zat rustig met zijn familie te eten toen de dader de handtas meegrabbelde van een dame. De officier zette onmiddellijk de achtervolging in en kon de dader aanhouden.

De lokale politie van Santa Cruz de Tenerife heeft in de laatste week van het jaar 261 processen-verbaal opgesteld voor inbreuken op de coronamaatregelen, waarvan 57 voor het niet-naleven van de avondklok en 52 voor het niet-dragen van een mondmasker.

De Nationale Politie heeft twee jonge mensen van 20 en 21 jaar oud op Tenerife gearresteerd voor ontvoering en afpersing. De twee daders hadden een 23-jarige drugsverslaafde ontvoerd in El Sauzal en zijn familie om geld gevraagd onder de bedreiging dat ze hem zouden martelen en vermoorden als ze dat niet deden. Na onderzoek van de feiten, konden de agenten de daders inrekenen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).