Officiële registratie voor vastgoedmakelaars op de Canarische Eilanden

Geschreven op 11-02-2021


De minister van Openbare Werken, Transport en Huisvesting van de Canarische Eilanden, Sebastián Franquis, heeft maandag aan de ‘Asociación Empresarial de Gestores de Inmobiliarias’ meegedeeld dat er opdracht is gegeven tot de oprichting van het eerste officiële register van makelaars in onroerend goed op de Canarische Eilanden.

Dit maakt het gemakkelijk voor de mensen die een huis willen kopen om een erkende professional in de sector te herkennen die op een gepaste manier en met transparantie de kopers informeert, met als doel de consumenten te beschermen en de kwaliteit te bevorderen bij het verlenen van een dienst die meestal gepaard gaat met grote uitgaven.

Deze registratie is gratis en vrijwillig, maar makelaars zullen een ​​fiscale woonplaats moeten hebben op de Canarische Eilanden, een vestiging die open is voor het publiek of om telematicadiensten te verlenen op de eilanden. Ze zullen hun professionele bekwaamheid moeten bewijzen door te behoren tot het ‘Colegio Oficial’ of via andere kwalificatiecriteria of gecertificeerde beroepservaring.

Daarnaast moeten de makelaars over voldoende financiële solvabiliteit beschikken door middel van de nodige waarborgen en aansprakelijkheidsverzekeringen.

De minister heeft ook het voornemen aangekondigd om deze procedures met de vertegenwoordigers van de sector te starten, met als doel de vastgoedsector te reguleren, een betere toegang tot de woningvoorraad van de Canarische Eilanden mogelijk te maken en aldus te voldoen aan een van de hoofdlijnen van het ‘Plan de Vivienda de Canarias 2020-2025’.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).