Pendelbussen in de toekomst om de overbevolking op de Teide te beëindigen

Geschreven op 11-02-2021


Pendelbussen om de overbevolking in het Teide Nationaal Park te beëindigen. Het is het voorstel van de president van de Cabildo de Tenerife, Pedro Martín, die hoopt dat in de loop van dit jaar het document van het gebruiks- en beheersplan, dat "deze uitzonderlijke, natuurlijke omgeving moet beschermen", kan worden voltooid.

De voertuigen die bezoekers naar de toeristische trekpleisters van Las Cañadas zullen brengen, zullen vertrekken vanuit de verschillende opleidings- en informatiecentra die in verschillende delen van het eiland zullen worden geïnstalleerd. De weg zal niet worden afgesloten omdat het een doorvoerroute is die essentieel is voor het verkeer naar beide kanten van het eiland.

Martín heeft ervoor gezorgd dat de Cabildo en het Nationaal Park in 2021 in staat zullen zijn om het nieuwe model voor bezoekers te presenteren ter bescherming van deze natuurlijke zone. Martín verwacht dat in de toekomst busdiensten in permanente circulatie zullen worden geïmplementeerd met wachttijden van niet meer dan tien minuten. De president staat erop dat elke burger met zijn privévoertuig mag rijden. De bussen zijn voor bezoekers van het Nationaal Park.

De recente drukte na de sneeuwval laat volgens Martín zien dat er op middellange en lange termijn een reguleringsmodel moet komen. Ik weet dat er nu geen toerisme is, maar het zal terugkeren en miljoenen mensen zullen elk jaar door een kwetsbare natuurlijke ruimte trekken, aldus Martín. De Cabildo werkt momenteel ook aan de verdeling van parkeerplaatsen binnen het Teide Nationaal Park en wijst erop dat hierover in 2021 extra nieuws zal volgen.

Ondertussen doet hij een beroep op "de verantwoordelijkheid" van degenen die het park betreden, want het is erg triest om al het afval te zien liggen de dag erna. Het Teide Nationaal Park is het meest bezochte van het hele nationale netwerk. In 2019 ontving het iets meer dan 4.400.000 bezoekers.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).